Dan Nica: „Fără un plan pentru industria oțelului niciun comisar nu va primi aprobarea Parlamentului European”

Distribuie articolul

 

 

 

Protejarea industriei oțelului a fost, din nou, un subiect pe ordinea de zi a Parlamentului European.

Dan Nica, șeful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a susținut în plenul Legislativului european că se impune luarea unor măsuri urgente pentru protejarea acestei ramuri siderurgice care nu a primit finanțare și care este amenințată de importurile din țările din afara Uniunii Europene.

„Una dintre promisiunile care au rămas neîndeplinite în cadrul Pactului Verde o reprezintă sprijinul pentru industria europeană a oțelului, care să producă oțel curat, cu emisii reduse de bioxid de carbon. În locul acestor măsuri pe care cu toții le așteptam, am constatat că pe lângă lipsa de finanțare pentru această industrie a oțelului, care era cea mai afectată – am avut o scădere de 40 de milioane de tone, anul trecut, în Uniunea Europeană – avem o creștere a importurilor din țări care nu sunt membre ale Uniunii Europene și care produc emisii mari de bioxid de carbon. Deci, s-a distrus o mare parte a unei industrii care funcționa bine, au crescut emisiile de bioxid de carbon și, acest lucru, pe fondul unei lipse de acțiune din partea Comisiei Europene.

Săptămâna trecută am trimis o scrisoare, împreună cu ceilalți colegi din grupul S&D, Comisiei Europene, cerând un plan de acțiune concret: bani, măsuri care să poată să ajute la decarbonizarea industriei oțelului și, în același timp, măsuri ca să reducem sau să eliminăm aceste importuri din țări care nu sunt membre ale Uniunii Europene și care au emisii mari de bioxid de carbon. Să știți că niciun comisar nu va primi aprobarea Parlamentului European, în viitorul mandat, dacă nu vine cu acest plan de acțiune pentru industria oțelului”, a susținut Dan Nica în plenul Parlamentului European.


Distribuie articolul

You May Also Like