D’ale liberalilor! D’ale carnavalului în variantă modernă… (I)

Distribuie articolul

 

 

Neîndoielnic, fiecare formațiune politică a avut în timp momentele sale de glorie. Acum depinde despre ce fel de glorie dorim a ne reaminti.

La Galați, în perioada de democrație s-au perindat tot felul de specimene, unele mai aplecate spre politică, altele, cumva personaje ce evident că n-au devenit nicicând personalități.

În primii ani după 1990, contabilizasem la un moment dat vreo 20 de partide&partidulețe ce se doreau a fi liberale.

Cu PNL, PNL Cămpenu, NPL, PL’93, PNL-AT, UL Brătianu, PNL-CD, PLD, PLR și lista e lungă.

Undeva, prin al patrulea an de democrație, vin la Galați pentru a pune bazele partidului PL’93, liderii acestuia, Dinu Patriciu și Horia Rusu.

 După ședințuirea propriu-zisă, înainte de conferința de presă, se apropie de cei doi o bătrânică, profă de mate- pensionată, și-i întreabă cu ce poate ajuta partidul.

„Mergeți și spuneți-le oamenilor de noi și poate îi convingeți să ne și voteze”, îi spune Horia Rusu.

După ceva vreme, ajunge și Radu Câmpeanu la Galați. Termină ce era de terminat, la final cine urcă pe scenă? Fosta profă de mate!

„Domnu’ Câmpeanu, am venit aici când au fost cei de la PL’93, domnii Patriciu și Rusu. M-am oferit să ajut! Mi-au spus să vorbesc cu oamenii să voteze cu ei. Sunt femeie în vârstă. Am vorbit și cu foști elevi de-ai mei. Mi-e jenă să le spun să voteze…peleul !!!”

Sobrietatea caracteristică a lui Radu Câmpeanu a dispărut brusc și într-un final a reușit să o convingă pe fosta profă să i se alăture într-ale politichiei…

Mâine, cel de-al doilea text, cu Paul Păcuraru și Victor Paul Dobre, personaje principale.

Undeva, 10 ani mai târziu…


Distribuie articolul

You May Also Like