Cutremure în serie în zona Vrancea

Distribuie articolul

Se intensifică mișcările scoarței terestre în zona seismică Vrancea. În ultima perioadă, aparatele au înregistrat mai multe cutremure, unele mai mari de 4 grade sau chiar de 5 grade pe scara Richter. Totuși, specialiștii spun că nu este motiv de îngrijorare.

Cutremurul de 4,5 grade pe scara Richter înregistrat marți, 2 iunie, la ora 14.12, a avut două replici de 2,5 grade și de 2,4 grade. De asemenea, în luna mai, în zonă au fost înregistrate aproximativ 20 de cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 2 grade și 5 grade pe scara Richter. Unul dintre cele mai puternice cutremure s-a înregistrat pe 25 aprilie. Seismul de 5 grade s-a produs în Galați și a fost simțit până în Ucraina și Bulgaria. Cel mai mare cutremur din Vrancea din acest an s-a produs pe 31 ianuarie și a avut 5,2 grade.

Intensificarea mișcărilor din zona Vrancea nu însemnă că se apropie un mare cutremur, explică specialiștii. Ei spun că mișcările scoarței terestre sunt normale. Vrancea este o zonă activă seismic în care se acumulează energie și, doar la intervale de zeci de ani, se poate produce un cutremur mare.


Distribuie articolul

You May Also Like