Cutremur în dimineața Floriilor!

Distribuie articolul

 

 

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), astăzi dimineață, la ora 06:43:04 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur cu magnitudinea de 3.3, la adâncimea de 86.2 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km V de Focșani, 67km N de Buzău, 69km E de Sfântu-Gheorghe, 82km E de Brașov, 93km S de Bacău, 95km SV de Bârlad.

De la începutul acestei luni, în România au avut loc 29 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,9.

Experții de la (INCDFP) au atras atenția asupra posibilității unui cutremur major care ar putea avea loc în țara noastră. Aceste avertismente au fost emise în contextul mișcării faliei anatoliene, care a generat noi seisme în Turcia.

Mihail Diaconescu, specialist în fizică la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, a explicat riscurile potențiale pentru România în urma seriei de cutremure din Turcia.

În Turcia, se află într-o stare de alertă în urma unei serii de cutremure de suprafață cu diverse magnitudini, cel mai mare având o magnitudine de 5,6. Aceste seisme au afectat regiunea Tokat din centrul țării.

Experții avertizează că în urma acestor cutremure, falia anatoliană, care a generat și cutremure în România, a început să se miște într-un mod îngrijorător.

Diaconescu a menționat că se discută despre falia nord-anatoliană, care se întinde oarecum paralel cu coasta sudică a Mării Negre. El a subliniat că în dreptul Istanbulului, falia se îndreaptă spre Grecia.

Totodată, a evidențiat că magnitudinea și adâncimea cutremurului nu indică că acesta ar transmite energie seismică către România.

 


Distribuie articolul

You May Also Like