Curățenia stradală se scumpește

Distribuie articolul

Întreținerea străzilor și a trotuarelor ne va costa  mai mult, fiind inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local Galați în acest sens. Astfel, vom ajunge să plătim de trei ori mai scump decât o făceam în urmă cu zece ani, fără a avea însă și servicii de trei ori mai bune.

Conform proiectului inițiat de primar, măturatul a 1.000 mp de stradă va costa 29,1 lei dacă operațiunea se face ziua și 35,8 lei – noaptea, al trotuarelor 32,3 lei dacă se întâmplă ziua și 38,4 lei – noaptea iar întreținerea străzilor va fi 11,6 lei – ziua și 14,3 lei – noaptea pentru aceeași unitate de măsură de o mie de metri pătrați.

„Modificările sunt impuse de noile reglementări legislative cu privire la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată de 1.900 de lei/ lunar pentru un program complet de lucru reprezentând 11,40 lei/oră. Ecosal solicită și completarea cu tarife pentru program de noapte datorită faptului că pentru unele evenimente desfășurate pe domeniul municipiului Galați, spectacole și alte activități sportive, se efectuează salubrizarea pe timp de noapte”, susține primarul Ionuț Pucheanu în expunerea de motive.

Tariful orar va fi de 18,3 lei dacă operațiunea se desfășoară ziua și 22,5 lei – noaptea.

În Hotărârea de Consiliu Local din 2008 măturatul manual a o mie de metri pătrați de stradă costa 12,5 lei iar cel a o mie de mp de trotuare era 13,4 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like