Cu ochii pe reduceri: ANPC a înființat un Comandament Special Black Friday

Distribuie articolul


ANPC a înființat un Comandament Special Black Friday. Spun cei de la Protecția Consumatorilor că demersul are rolul de a împiedica transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor!


La inițiativa Claudiu Dolot, a fost înființat
Comandamentul Special Black Friday are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore, a ofertelor cu promoții, din această perioadă, indiferent de domeniu de activitate.


„Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei ”Protecția Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).


Potrivit ANPC, vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate ale prețurilor.


Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință.


Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.


ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care îi invită să scrie pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă.

Foto: viata-libera. ro


Distribuie articolul

You May Also Like