Creditul pentru investiții a fost modificat din nou în Consiliul Local

Distribuie articolul

Primăria a contractat de la UniCredit Bank, un credit de 150 de milioane de lei și a suferit modificări a patra oară în acest an și a doua oară în această lună.
În startul ședinței ordinare, grupul consilierilor locali USR, prin Cristian Chitaru, a pus la îndoială convocarea, fiind nelămurit de urgență. Consilierul a susținut faptul că întrunirea ar trebui să fie justificată de producerea unor fenomene ori situații extraordinare, care nu puteau fi prevăzute. După, viceprimarul PSD, Florin Enache, a sintetizat situația spunând că este pus în pericol creditul contractat. Mai exact, Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a solicitat modificarea și rectificarea unor sume repartizate în cadrul creditului contractat de Primăria Galați.
Consilierul USR a susținut faptul că ședința de drept, este nulă spunând că poate modificările făcute cu pixul ar putea fi confundate cu adevăratele urgențe și se creează un precedent periculos. Sorin Enache a argumentat prin a spune că probabil s-a făcut o greșeală a ministerului, dar el se întreabă ce s-a întâmplat de fapt cu banii și dacă proiectele merită să fie aruncate la gunoi.
Modificarea creditului și rectificarea bugetului creditelor interne au fost aprobate cu 18 voturi „pentru” și patru abțineri, iar lista investițiilor pentru care a fost contractat împrumutul nu s-a modificat. S-a ajuns de la 8 obiective la a fi vorba despre 41 și sumele au fost modificate.
Suma alocată pentru modernizarea parcului și amenajarea unei parcări subterane la Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan” a fost majorată cu 3,1 milioane de lei, valoarea totală ajungând la 13 milioane de lei. A fost retrasă suma de 400.000 de lei de la consolidarea și modernizarea podului din beton armat de la Filești și au rămas doar 3,7 milioane de lei din împrumut. De la proiectul european de modernizare a Parcului „Carol I”, pentru că s-a încasat prefinanțarea de 2,7 milioane de lei, suma alocată din împrumut s-a redus cu acest cuantum, rămânând doar 1,3 milioane de lei. De asemenea și bugetul total al creditelor interne a fost redus cu 2,7 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like