O nouă campanie avantajoasă, lansată de stat pentru „împrumut” de la populația „cu sânge de rocker”

Distribuie articolul

Începând din această săptămână, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor (MF), perioada de desfășurare a acestei ediții este 27 noiembrie – 15 decembrie.
„Este a patra ediție a campaniei «România are sânge de rocker, acum și de investitor» realizată împreună cu Morning Glory, Rock FM, la care donatorii de sânge primesc cea mai bună dobândă”, se menționează în comunicat.
Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadență la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% față de tranșa uzuală de 1 an. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.
În afară de tranșa specială, ediția FIDELIS care a debutat la 27 noiembrie va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,10% și respectiv 7,25%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4,00%, respectiv 5,50%.
Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
Banii pot fi retrași oricând, iar câștigurile sunt neimpozabile.
În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.


Distribuie articolul

You May Also Like