Control OPC în magazinele gălățene: produse cosmetice expirate, promoții mincinoase și substanțe interzise

Distribuie articolul

Comisarii de la Protecția Consumatorului au făcut mai multe controale în magazinele gălățene care comercializează produse cosmetice. Astfel, au fost descoperite numeroase nereguli, inclusiv substanțe interzise. De asemenea, au fost găsite produse cosmetice expirate și promoții mincinoase.

Controalele s-au desfășurat în luna februarie în orașele Galați și Tecuci, dar și în mediul rural. Au fost verificați 18 operatori economici și au fost aplicate 8 amenzi contravenționale, în valoare de 25.000 lei, și 11 avertismente. În plus, au fost oprite de la comercializare temporar – produse în valoare de 8.537 lei și definitiv – produse, în valoare de 2.111 lei.

Comisarii au descoperit numeroase nereguli, unele dintre acestea fiind grave.

„În zece magazine s-au găsit la comercializare produse cosmetice cu termenul de valabilitate expirat. De asemenea, au fost verificate și testerele puse la dispoziție pentru consumatori, constatându-se că multe dintre acestea erau, de asemenea, expirate sau nu aveau înscrisă data deschiderii. Lipsa informării consumatorilor privind producătorul, ingredientele, data valabilității sau data de valabilitate de la deschiderea produsului. Netraducerea în limba română a informațiilor privind instrucțiunile de utilizare sau denumirea produsului, pe etichetă. Utilizarea unor practici comerciale incorecte, cum ar fi înscrierea unor reduceri de preţuri fără ca acestea să poată fi probate. De asemenea, s-au găsit la comercializare unghii false al căror aditiv are în componenţă dibutyl phtalate, substanţă interzisă ca ingredient în produsele cosmetice”, au anunțat reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns