Controalele ANAF au fost suspendate din cauza COVID-19. Află AICI care sunt excepțiile

Distribuie articolul

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a suspendat controalele. Este o decizie luată în contextul crizei provocate de COVID-19 care a dus la anularea celor mai multe activități derulate de inspectorii fiscali.

Reprezentanții ANAF anunță că în perioada stării de urgență nu se fac inspecţii fiscale, acţiuni de control fiscal şi controale antifraudă, cu excepţia verificărilor ce pot fi efectuate de la distanţă, precum şi a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens. De asemenea, ANAF suspendă acţiunile antifraudă din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria şi Bulgaria. 

În plus, nu se mai emit somaţii și popriri şi nu mai sunt instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penal, precizează reprezentanții ANAF.

Măsurile se aplică în timpul stării de urgență și încă 30 de zile după încetarea acesteia. Totodată, se amână termenul de depunere a declaraţiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020


Distribuie articolul

You May Also Like