Protecția Consumatorilor (ANPC) va demara în perioada următoare, în contextul perioadelor de caniculă, acțiuni de control pentru supravegherea pieței produselor alimentare și a unităților de alimentație publică (unități fast-food, restaurant auto-servire, bufet tip expres, pizzerii, snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braseri, berării)
„Se vor verifica, în principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) și a băuturilor comercializate, existența documentelor de proveniență, verificarea directă a caracteristicilor organoleptice ale alimentelor, respectiv, ale mâncărurilor preparate existente la comercializare, încadrarea în data durabilității minimale, respectiv data limită de consum, atât pentru alimentele comercializate ca atare, cât și pentru cele preparate (comercializarea lor în ziua în care au fost preparate). De asemenea, comisarii ANPC vor verifica condițiile de expunere, prezentare și comercializare ale alimentelor, respectarea prevederilor legale la transportul și depozitarea produselor alimentare (respectarea condițiilor de temperatură impuse de actele normative în vigoare sau de producători, expunerea la comercializare)”, a scris pe pagina sa de Facebook, directorul general al Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din ANPC, Paul Anghel