Consilierii liberali au forțat administrația locală să aloce un milion de lei pentru igienizarea școlilor din Galați

Distribuie articolul

Peste un milion de lei a fost alocat pentru igienizarea școlilor din municipiul Galați, în urma demersurilor făcute de consilierii locali PNL, la ședința Consiliului Local Galați de joi, 26 iulie 2018. Primarul Ionuț Pucheanu ar fi dorit să amâne distribuirea banilor către școli, dar a cedat, până la urmă, în fața argumentelor solide ale liberalilor.

”I-am explicat primarului că timpul este înaintat și igienizarea este și așa întârziată. Dacă banii se vor aloca mai târziu, nu va mai fi  timp să se igienizeze școlile și am fi riscat ca elevii să înceapă cursurile printre gălețile cu var și schelele muncitorilor. Banii nu sunt mulți, ei nu ajung decât strict pentru igienizare, nu pentru reparații sau alte lucrări complexe, dar este absolut necesar ca igienizarea să se realizeze până în septembrie. Vorbim despre săli de clasă în care vor intra generații noi, copii de trei ani în locul celor de șase, copii de șase ani în locul celor de zece și așa mai departe. Schimbul de generații și, în general, activitatea școlară, înseamnă nevoia stringentă de a asigura spații salubre, fără riscuri sanitare sau epidemiologice. Suntem bucuroși că echipa liberală a reușit să convingă primarul că nu mai este cazul să mai amânăm alocarea fondurilor, pentru că și așa este foarte târziu”, a explicat Onuț Atanasiu, liderul consilierilor liberali din Consiliul Local Galați.

De altfel, echipa liberală a fost tranșantă și în ceea ce privește stadiul proiectelor propuse de ea și aprobate la construcția bugetului pe 2018. În luna februarie, consilierii PNL au avut patru inițiative, acceptate de majoritatea aleșilor locali: pista de atletism de la Stadionul ”Dunărea”, extinderea unui corp clădire la Școala 25, achiziționarea terenului de sub sala de spectacole a Liceului de Artă și transformarea în clădire de locuințe pentru profesori debutanți a căminului de elevi de la Liceul ”Mircea Eliade”, închis încă din 2015. Propunerile liberale se află în diverse stadii de realizare, iar săptămâna viitoare, într-o ședință extraordinară, urmează să se pună la punct demersurile către Ministerul Educației Naționale, pentru acceptarea transformării în locuințe pentru profesori a căminului de la Liceul ”Mircea Eliade”. În aceeași ședință, consilierii vor aproba componența comisiei care să negocieze cu proprietarul achiziționarea terenului de sub sala de spectacole a Liceului de Artă și, tot săptămâna viitoare, se va realiza selecția proiectelor tehnice propuse pentru pista de atletism a stadionului ”Dunărea”.

 

”Rămânem la părerea noastră că proiectele bune pentru comunitate nu ar trebui să aibă culoare politică, nu ar trebui să conteze cine le-a propus, ci beneficiul pe care îl pot avea locuitorii orașului Galați după implementarea acestora”, a precizat consilierul PNL Onuț Atanasiu.

 

Sursă: PNL Galați


Distribuie articolul

You May Also Like