Schema prin care Primăria plătea triplu o masă de operație

Distribuie articolul

Municipalitatea era pregătită să achite în plus cel puțin 22.000 de euro pentru o masă de operație destinată Maternității ”Buna Vestire”. Pentru că a picat schema prin care se dorea acest lucru, nu mai pomenește nimic de cumpărarea ei.

Săptămâna trecută, Primăria Galați era dispusă să ofere ilegal aproximativ 34.000 de euro Asociației Culturale ”Inanina Music Star” sub pretextul organizării spectacolului de muzică populară ”La frați nu se pun hotare”. În schimbul acestei sume, organizatorul nici măcar nu permitea accesul gratuit la spectacol, ci promitea un preț de 20 de lei de persoană și să doneze o masă de operații maternității gălățene. Cea mai scumpă disponibilă pe piața românească abia trece de 10.000 de euro.

Astfel, echipamentul Solaris, produs în Italia, poate fi cumpărat de la Info Med Expert Iași contra 9.900 de euro, fără TVA. Al doilea în ordine descrescătoare a prețului este DS-II profesional, vândut de Bold Medical Timișoara cu 9.600 de euro iar al treilea este Mak, de la Hoba Ecologic Air System din Arad, la prețul de 7.700 de euro. Există însă numeroase oferte ce se situează în jurul sumei de 5.000 de euro și chiar sub acest nivel.

Consilierul local PNL Paul Găvănescu a arătat că evenimentul pentru care se dorea finanțarea nu se regăsește în Planul acțiunilor socio-culturale aprobate, nu are nici aviz pozitiv de la comisia de specialitate, prin urmare nu poate fi sprijinit de municipalitate. De altfel, consilierii PNL, PMP, ALDE și independenta Simona Vreme s-au opus acestei colaborări, motiv pentru care nu s-au mai acordat cei 34.000 de euro.

În aceste condiții, pentru a-și acoperi din cheltuieli, organizatorii au ridicat prețul biletului la 50 de lei. Primăria, în schimb, nu a mai pomenit nimic de masa de operație destinată maternității, dacă tot ar avea acum bani să cumpere cel puțin trei.


Distribuie articolul

You May Also Like