Comunicat de presă – Asociația Galați, orașul meu

Distribuie articolul

Vă informăm că Asociația Galați, orașul meu se poziționează împotriva avizului favorabil al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național din 2011 ce prevede vânzarea terenului proprietarilor construcțiilor din strada Oțelarilor, situat între blocurile D14-D16, înscris în Lista Monumentelor Istorice poziția L4, cod GL- I-m-B-O2973. Susține începerea de îndată a excavării, urmată de deschiderea șantierului arheologic, pentru scoaterea la lumină a cavoului roman. Este împotriva strămutării cavoului și susține valorificarea acestuia în situ.Asociația militează împotriva lotizării și vânzării terenului și susține demolarea clădirilor situate pe strada Oțelarilor, lângă perimetrul adus în discuţie, care obturează vizibilitatea şi accesul la acesta. Asociaţia Galaţi, oraşul meu propune autorităţilor locale transformarea şi valorificarea prin regândire arhitecturală, construire şi restaurare a întregii zone, în obiectiv turistic de importanță majoră pentru oraș.

Asociația solicită consilierilor locali, cât și tuturor factorilor decizionali o atitudine responsabilă față de acest monument istoric unic al urbei noastre.

Președinte interimar Asociația Galați, orașul meu,

Bogdan-Radu Brînzan