Comisar de poliție, trimis în judecată pentru mită

Distribuie articolul

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial #Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui comisar-șef de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte nateriale).


În același dosar, alte trei persoane fizice au fost trimise în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea mai multor infracțiunii de dare de mită.


”În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane (printre care și cele trei menționate mai sus), diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei și 300 lei) și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru:

programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere,

înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme,

preschimbarea fără programare a permisului de conducere.
În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurătoriu asupra unor sume de bani ridicate de la comisarul șef de poliție.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, precizează DNA.
Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, în sarcina lor reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită (autorat și instigare).

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

în cazul a trei persoane – 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,

în cazul celorlalte două persoane – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați”, mai precizează DNA.


În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.


Distribuie articolul

You May Also Like