Colocviile Constructorilor de Nave, ediția 82

Distribuie articolul

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”, Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR) relansează reuniunea lunară a specialiștilor gălățeni în construcția de nave, după 15 luni de pandemie.

Ajunsă la cea de-a 82-a întâlnire a specialiștilor din industria navală română, manifestarea în plen se desfășoară în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave.

Activitățile desfășurate online în perioada de izolare au fost prezentate în deschiderea evenimentului de vineri, 4 iunie 2021, de către ing. Silvia Panaite.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată lansării unor interesante cărți, având ca autori doi ingineri navaliști, care ne fac să înțelegem mai bine ce a reprezentat pentru știința și tehnica românească Institutul de Cercetări și Proiectări Navale și specialiștii săi:

– ”ICEPRONAV GALAȚI – ALTFEL. Întâmplări cu și despre inginerul Gelu Kahu și alți colaboratori. Colocviile Constructorilor de Nave”, autor ing. Constantin Alexandru.

– ”200 AMINTIRI NECESARE. De la navele realizate la Casa Pionierului, la navele de azi, din Orașul Victoria la Hamburg” , autor ing. Nelu Jecu.

Ambele cărți au apărut la Editura Phoebus din Galați, redactor de carte fiind doamna Violeta Ionescu, scriitor și ziarist.

Întâlnirea se organizează generic la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like