CERONAV a participat la Conferința aniversară a centrelor de training pe căile navigabile interioare

Distribuie articolul

Delegația Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a fost prezentă, luna trecută, la cea de-a 18-a Adunare Generală EDINNA și Conferința aniversară „EDINNA: 15 ani trecut și viitor”, găzduită de Universitatea din Craiova.

Au participat peste 30 de reprezentanți ai celor mai importante școli europene și centre de training pentru personalul din navigație interioară.

În cadrul conferinței, s-a discutat despre progresele recente și provocările în curs în sistemele educaționale în navigația interioară, ca urmare a adoptării Directivei UE. 2397/2017 privind recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației interioare.

De asemenea, au fost prezentate rezultatele proiectului Erasmus+ „1System4IWT Learning (succesorul COMPETING)”, în care CERONAV are o contribuție semnificativă. S-a mai discutat despre stadiul actual al Platformei europene de transport pe căile navigabile interioare și perspectivele Comisiei Dunării asupra armonizării educației și calificărilor.

CERONAV, în calitatea sa de membru fondator al Asociației EDINNA, și-a adus contribuția prin proiecte europene precum PLATINA, HINT, NELI, Danube SKILLS, Green DANUBE și COMPETING, dar și în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI / QP pentru elaborarea standardelor de competențe.

EDINNA este rețeaua europeană a școlilor și centrelor de training pe căile navigabile interioare și își propune cooperarea și stabilirea unui sistem armonizat de educație, formare și certificare pentru personalul căilor navigabile interioare.


Distribuie articolul

You May Also Like