Cel mai vechi festival de comedie din țară scrie istorie

Distribuie articolul

250 de artiști, 100 de tehnicieni de la 10 teatre și peste 3.000 de spectatori, acestea sunt principalele ingrediente ale celei de-a treizeci și una ediții a Festivalului de Comedie. Un record de longevitate pentru cel mai vechi festival de gen din țară.

”Trei spectacole sunt sold-out, restul vândute în proporție de 80-90%. Este mulțumitor acest nivel și s-a mai spulberat un mit: sunt multe spectacole din provincie și se dovedește că gălățeanul nu e spectator doar de piese montate la București sau cu vedete. Sunt spectacole importante, cu actori foarte buni și s-a reacționat foarte bine la ele”, a declarat Radu Nichifor, directorul artistic al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Totul are loc între 4-13 octombrie 2019, gazda și organizatorul fiind teatrul gălățean. Întregul program poate fi urmărit aici: http://www.fanitardini.ro/editii-festival/2019/.

„Festivalul Național de Comedie, de la an la an, are această provocare – de a aduce spectacole de comedie extrem de diverse și extrem de moderne și cred că și anul acesta selecția reflectă acest deziderat pe care noi ni l-am propus”, a spus Florin Toma, directorul general al teatrului.

Ca în fiecare an, Festivalul Național de Comedie de la Galați are și o Secțiune Teoretică, ce include ateliere de teatru, lansări de carte și conferințe de specialitate. Va fi omagiată actrița Liliana Lupan, la împlinirea a peste 50 de ani de teatru. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Secțiunii Teoretice.

Bilete la spectacolele din cadrul Festivalului Național de Comedie pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro și de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din Domnească 59.

Festivalul Național de Comedie de la Galați s-a desfășurat pentru prima dată în anul 1976, sub denumirea Colocviul despre Arta Comediei.


Distribuie articolul

You May Also Like