Cei din Primărie plesnesc de-atâta aritmetică…

Distribuie articolul


Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi este cu siguranță desprins din lucrarea de corigență a unui elev de gimnaziu ce-și face veacul în ultima bancă a clasei.


ADP Galați a transmis Primăriei o adresă prin care solicită modificarea unor tarife pentru închirierea terenurilor ce le deține.


După ce s-a făcut o notă de fundamentare de către specialiștii din zona contabil-economică din Primărie, viceprimarul Sorin Enache a inițiat un proiect de hotărâre și a pus pe masa consilierilor locali o parodie în două acte pentru a fi cumva votată.


Concret, vorbim despre tarifarea distinctă a două tipuri de suprafețe. Pentru cele de peste 50 de metri pătrați urmează a fi aplicat un tarif de 1 leu pentru fiecare mp iar cele sub 15 metri pătrați vor fi taxate cu 3,37 lei\mp.
La un calcul sumar, fără pretenții de expertiză contabilă, o persoană fizică ori juridică interesată de închirierea unui teren ce aparține ADP are două opțiuni.

Fie contractează o suprafață de peste 50mp cu 1 leu\mp, fie un teren de sub 18mp pentru care va achita 3,37 lei\mp, orice suprafață aflată în intervalul 18-49mp, nefiind productivă pentru cel interesat. Să iei 50 de mp cu un leu e mai avantajos decât 18mp cu 3,37, diferența fiind de peste 10 lei!


Cu așa aritmetică, cei din Primăria Galați ori mai trebuie să dea pe la școală ori, și dacă e așa e grav, noile tarife sunt cu dedicație pentru clientela socialistă interesată.


Atât se poate, și de data asta…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns