Nici un proiect cultural gălățean, care să fie dedicat Zilei Culturii Naționale, nu primește finanțare anul acesta

Distribuie articolul

Ministerul Culturii a publicat vineri, 5 ianuarie 2024, rezultatele finale în urma soluționării contestațiilor depuse în cadrul sesiunii de finanțare a proiectelor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale, pentru anul 2024.

MC anunță că zece dintre proiecte au fost admise la finanțare, pentru suma totală de 500 de mii de lei.

Alte 27 de proiecte nu vor fi finanțate din cauza dosarelor depuse incomplet sau nu au îndeplinit criteriile din regulamentul de participare.

Potrivit MC, această sesiune de finanţare nerambursabilă a proiectelor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale a stat sub semnul facilitării accesului la cultură al copiilor şi tinerilor, acesta fiind o valoare durabilă care trebuie să fie bine ancorată în societatea noastră. Ministerul Culturii a recomandat aplicanţilor iniţierea unor proiecte care să pună accentul pe creşterea accesului la educaţie şi cultură pentru copii şi tineri, respectiv promovarea valorilor culturii naţionale în rândul tinerei generaţii.

Proiectele culturale au avut termen de depunere final 15 decembrie, cu desfășurarea activităților finanțate, exclusiv în perioada 15 – 31 ianuarie 2024. Criteriile de selecție pentru acordarea punctajelor au fost foarte clar definite:

Capacitate – punctaj maxim: 20;

Proiect – punctaj maxim: 25;

Cultural – punctaj maxim: 40;

Sustenabilitate – punctaj maxim: 15.


Distribuie articolul

You May Also Like