Ce vor să se facă elevii de clasa a VII-a din Galați când vor fi mari? Emigranți!

Distribuie articolul

Vineri, 26 octombrie, în studioul unui post de radio din Galați sunt invitați vreo 20 de copii de clasa a VII-a de la o școală din oraș. Întrebați de realizator ce vor să se facă atunci când vor fi mari, copiii de 11-12 ani au răspuns aproape la fel: profesor, medic și informatician, dar în STRĂINĂTATE. Realizatorul mai face o încercare și pune o întrebare „la grămadă”: este cineva aici care nu vrea să plece în străinătate? Nu a primit nici un răspuns!

Dezarmant, alarmant, frustrant, enervant. Niște copii cu cheia în gât vorbesc cu nonșalanță despre plecarea din țară. Cu siguranță au auzit discuții acasă, au văzut familii înjumătățite în cartier și au aflat de pe internet că prin Anglia, Germania și America umblă câinii cu iphone în coadă. Nu este chiar așa, dar au grijă să-i împingă de la spate jigodiile din politică/administrație care i-au distrus afacerea lui tati, care o plătesc prost pe mami, care își bat joc de pensia lui buni. Contribuie și ticăloșii care fac legi cu dedicație dar nu semnează contracte pentru autostrada către bunici, pentru aqua-parcul promis de mulți ani și pentru podul care ar scurta drumul spre mare.

Copiii jigodiilor care au distrus țara nu vor să plece în străinătate decât la școală, spital și în vacanță. În România este bine pentru ei: au afaceri prospere, au contracte cu statul, au funcții bine plătite, sunt în Consilii de Administrație, îi persiflează pe polițiștii de la rutieră care îndrăznesc să-i oprească în trafic, sunt apărați de legile făcute de tatăl parlamentar și fac mișto de concetățenii care iau drumul pribegiei.


Distribuie articolul

You May Also Like