Ticăloși la guvernare. Tăriceanu susține că guvernanții au pus pe chituci finanțele țării

Distribuie articolul

Nici nu a apucat să-și ia poza cu a cincea soție din biroul de președinte al Senatului, că a început să dea din casă. Este vorba despre liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a vorbit despre dezastrul pe care l-a făcut Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Asta la doar câteva minute după ce a anunțat că rupe alianța cu PSD și iese de la guvernare! Tăriceanu nu a suflat o vorbă despre dezastrul din justiție făcut de PSD împreună cu ALDE. A vorbit însă despre finanțele publice și a anunțat prăpădul.

Cică lipsesc 9 miliarde de lei de la buget, cică s-au făcut moșmondeli, cică românii au fost mințiți, cică anul viitor o să fie nenorocire.

„Rectificarea bugetară am spus că este una nerealistă, am spus înainte de rectificare şi rămân consecvent cu ceea ce am spus atunci. La acea rectificare am atras atenţia colegilor din PSD că se face o greşeală politică, în primul rând. Nu poţi să dai 500 de milioane de lei la servicii şi tai de la sănătate, învăţământ, cercetare, infrastructură ş.a.m.d. Până la urmă, de la sănătate nu s-a tăiat, dar bugetul nu se închidea cu 9 miliarde. Până la urmă (…) nu era problema cât se dă la servicii, că nu din 500 de milioane nu se închidea bugetul, ci prin 9 miliarde. Prin nişte soluţii miraculoase, în care eu nu cred, s-a închis bugetul. Dar nu s-a închis de fapt. În noiembrie, o să trebuiască să se mai facă o rectificare bugetară, care o să scoată la iveală exact problemele peste care acum s-a trecut (…) Din păcate, problema bugetului pe anul acesta şi pe anul următor este una foarte serioasă şi pe care noi nu o înţelegem, să o tratăm aşa. (…) În februarie, când s-a votat bugetul, am atras atenţia că bugetul este nerealist construit şi (…) partenerii noştri ne-au dat asigurări că totul va fi bine. (…) S-au dat peste tot şi nu s-au încasat suficient”, a declarat Călin PopescuTăriceanu, citat de stiripesurse.ro.

Dacă Tăriceanu ar fi fost candidatul comun al PSD-ALDE, să fiți siguri că nu mai discutam despre distrugerea economiei și a finanțelor publice. Totul ar fi fost în nuanțe de fucsia, inclusiv punguța cu 9 miliarde de lei care a dispărut în neantul guvernării.

„Vă asigur eu că dacă PSD i-ar fi susținut candidatura la Cotroceni, domnul Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată și e ruptă din cer. Acum însă, fiindcă PSD nu-i susține candidatura, domnul Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă. De reținut și că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea și de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanță mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos și bine”, a spus vicepreședintele ProRomânia, Mihai Tudose.

Din punct de vedere politic, faptul că au pierdut un neg de 4% nu ar trebui să fie sfârșitul lumii pentru pesediști. Totuși, astrele se aliniază în mod amenințător și prevestesc o mare ciufuleală. PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură care va fi susținută de parlamentarii opoziției, inclusiv cei ai ProRomânia, ALDE și UDMR. Oricum, în urma acestor discuții rămâne o mare mizerie. Suntem curioși ce va mai spune Mihai Tudose despre noua cumetreală politică în care a fost băgat și așteptăm cu interes prima ședință comună a alianței ALDE-ProRomânia la Galați cu Cristian Dima și Eugen Durbacă în calitate de lideri locali ai organizațiilor.


Distribuie articolul

You May Also Like