CCR – acțiune iresponsabilă ?

Distribuie articolul

Curtea Constituțională a României a admis parțial în cursul zilei de astăzi contestația depusă de Avocatul Poporului față de Ordonanța Militară care stabilește amenzi pentru nerespectarea restricțiilor.

Motivația CCR face referire la faptul că Ordonanța Militară în cauză nu este suficient de previzibilă și nu are criterii clare stabilite de lege care să impună cuantumul amenzilor.

Pe de altă parte, Avocatul Poporului a afirmat că decizia CCR nu este ceea ce aștepta deoarece în perioada următoare se va înregistra o avalanșă de contestații la tribunalele din țară.

Cum cei care au achitat deja amenzile vor rămâne cu „buza umflată”, persoanele ce vor încălca de-acum încolo prevederile Ordonanței Militare – și vor fi sancționate, au doar calea contestării în justiție pentru a nu plăti respectivele amenzi.

Dreptul de a contesta amenzile o au atât persoanele fizice cât și cele juridice.
În urma deciziei CCR de astăzi se estimează ca în zilele rămase până la încetarea Stării de Urgență să se producă un adevărat haos, populația nemaifiind dispusă să accepte în parte restricțiile impuse de autorități.

Având cunoștință de această hotărâre, practic orice încercare a organelor de ordine de a tempera ieșirea masivă pe străzi ar putea crea un început de stare anarhică fiind știute recentele conflicte din unele zone, mai ales cu etnicii romi.

Atât solicitarea Avocatului Poporului cât și decizia CCR pot fi, deocamdată, privite ca riscante iar pe viitor, în cazul în care pandemia va lua proporții, chiar iresponsabile.

Sunt de așteptat, în această situație nou creată, noi decizii ale autorităților care să blocheze cumva acest derapaj.


Distribuie articolul

You May Also Like