Carantină la Cuca. Oamenii intră și ies din comună cu declarație pe propria răspundere

Distribuie articolul


Comuna Cuca este, de joi, în carantină din cauza înmulțirii cazurilor de infectate cu coronavirus. Zona este păzită de jandarmi și polițiști, iar intrarea și ieșirea din comună se face doar în anumite condiții, prin filtre MAI.


Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după ce Direcția de Sănătate Publică Galați a stabilit că rata de infectare în Cuca este de 4,74 la mia de locuitori. Carantina a intrat în vigoare la ora 5.00 și este valabilă timp de 14 zile.


Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.


Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu (valabilă pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declarația pe proprie răspundere.
Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se vor face doar prin filtre.


Potrivit ordinului, zona carantinată poate fi tranzitată (dacă nu se fac opriri) pe itinerariile DN 24 D Galați – Bârlad, DJ 255 Rediu – Cuca – intersecție cu DN 24 D și DJ 255 Fârțănești – Cuca – intersecție cu DN 24 D.
Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Circulația oamenilor din comună și a vehiculelor este interzisă în intervalul orar 22.00 – 06.00, cu excepția bolnavilor cronici aflați în evidențele unităților sanitare, a femeilor gravide, a urgențelor medicale și a vehiculelor aflate în tranzit.


Voluntarii asigură alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca, iar persoanele din localitate, care desfășoară activități agricole trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere.

Foto: digi24.ro


Distribuie articolul

You May Also Like