UPDATE: Braconaj criminal

Distribuie articolul

UPDATE: Prima reacție a venit de la Poliția de Frontieră Galați.

”Noi acordăm sprijin Agenției Naționale pentru Acvacultură și Pescuit. Competența de constatare aparține acestei instituții, iar, în cazul în care ni se solicită ajutorul, suntem pregătiți să acționăm conform Ordonanței 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultură”, ne-a declarat Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Galați.

Și Serviciul Regional al Poliției Transporturi Galați a reacționat.

”Am luat legătura cu cei de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, Serviciul Galați. Continuăm împreună cercetările, pentru a stabili împrejurările în care a murit morunul și dacă există elemente privind săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții”, ne-a declarat șeful Poliției Transporturi Galați, comisarul șef Marcel Bărbulescu.

___ ____ ___ ____ ___ ____ ______ ____ ____ ____ ____ ____ ___

Un morun de 1,7 metri lungime, mort și întrat în putrefacție, a fost observat, în această dimineață, pe malul Dunării, la Galați.

Sturionul tăiat pe burtă, lăsat fără icre (caviar) și abandonat în Dunăre a fost văzut prima dată la Brăila, în zona Gropeni, acum câteva zile.

Cel mai probabil, braconierii au prins morunul, i-au scos icrele și l-au aruncat în Dunăre, de teamă să nu aibă microcip și să fie monitorizat de autorități.

Potrivit estimărilor, un morun de asemenea dimensiuni are cel puțin 15 kilograme de icre, prețul unui kilogram de caviar fiind de 1.500 euro. Nicio autoritate publică din Galați sau Brăila nu s-a autosesizat să facă anchetă, cadavrul morunului plutind pe Dunăre de câteva zile bune.

Morunul este specie protejată, la fel ca toți ceilalți sturioni. Pescuitul lor este prohibit.


Distribuie articolul

You May Also Like