Braconaj cinegetic săvârșit de patru bărbați

Distribuie articolul

Acum două zile, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, fața de 4 bărbați, după ce s-au făcut cercetări într-un dosar penal ce arată toate infracțiunile de uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și transportul vânatului în condiții de braconaj.

Un bărbat de 45 de ani din comuna Băneasa, județul Galați, a vânat fără drept, după ce a folosit o armă letală, pe un exemplar de căprior mascul. Animalul nu murea în urma plăgii împușcate, dar un alt participant la vânătoare, în vârstă de 49 de ani, a ucis exemplarul cu un briceag și l-a încărcat în mașina unui alt bărbat de 58 de ani.

Al patrulea bărbat, de 51 de ani, a organizat această vânătoare și i-a instigat la a vâna un căprior, ceea ce este considerat braconaj. După ce au capturat cu toții animalul, organizatorul ar fi încercat să întocmească o autorizație de vânătoare în care a consemnat împrejurări neconforme adevărului și a provocat o vătămare a intereselor legitime ale Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi, privind protecţia şi gestionarea faunei cinegetice.
Ieri, cei patru bărbați au fost duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.


Distribuie articolul

You May Also Like