Bombardamentele rusești de pe Dunăre pun presiune pe vămile gălățene

Distribuie articolul

După ce punctul de trecere a frontierei Isaccea – Orlovka a fost închis, ca urmare a bombardării porturilor ucrainene de la Dunăre, presiunea trecerii frontierei în România s-a mutat în vămile gălățene.

Polițiștii de frontieră spun că situația este dificilă deoarece timpii de așteptare au crescut foarte mult: „Ca urmare a redirecţionării traficului dinspre PTF Isaccea către Galaţi – Rutier, pe sensul de ieșire din țară, se înregistrează timpi de așteptare crescuți la controlul de frontieră al automarfarelor. În prezent, timpul de aşteptare pe sensul de ieşire camioane este de 700 de minute, fiind aproximativ 150 de camioane în aşteptare pe drumul european E87, 20 de automarfare aşteaptă efectuarea controlului in perimetrul punctului şi 24 de camioane au controlul de frontiera efectuat şi aşteaptă să intre în Vama Giurgiuleşti”. Unii dintre șoferii de tiruri spun, însă, că sunt în așteptare de mult timp, între 12 și 16 ore.

Autoritățile au luat toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

„Trebuie să ținem cont că frontiera cu R. Moldova este graniţă externă a Uniunii Europene, iar la timpul necesar pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor, se mai adaugă și cel necesar efectuării controlului celorlalte autorități (controlul mărfurilor și bunurilor, controlul mărfurilor comunitare; controlul produselor de origine animală, perisabile; cântărire, vignetă, controlul produselor vegetale). Astfel, în cazul mijloacelor de transport marfă, se efectuează şi operaţiuni vamale, care includ printre altele şi controlul fizic sau verificarea aplicării sigiliului vamal” mai precizează reprezentanții PTF Galaţi rutier.


Distribuie articolul

You May Also Like