Birourile vamale de la Giurgiulești au fost modernizate printr-un program transfrontalier de infrastructură mare

Distribuie articolul

Săptămâna aceasta a avut loc cea de-a șasea și ultima ședință a Comitetului de coordonare a proiectului de modernizare a punctelor vamale de pe frontiera României cu Republica Moldova.

„Acest proiect este unul de importanță strategică pentru dezvoltarea zonei de frontieră între România și Republica Moldova, iar implementarea lui nu doar că optimizează controlul vamal în birourile de frontieră vizate, dar demonstrează și cooperarea strânsă dintre cele două autorități vamale”, după cum a menționat președintele Autoritatea Vamală Română (AVR), Ion Cupă.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, respectiv birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești” (RMCO) este implementat de Autoritatea Vamală Română (în calitate de beneficiar lider) în parteneriat cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.

Pe partea românească, cele mai importante rezultate obținute, ca urmare a implementării proiectului RMCO, au fost reabiliarea termică a clădirilor, reabilitarea rețelei de apă și canalizare, modernizarea și extinderea rețelei de infrastructură rutieră și de control, dar și dotarea cu echipament specializat de control vamal și sisteme de supraveghere pentru crearea de condiții tehnice optime de derularea a procedurilor vamale în vederea îmbunătățirii capacității de trecere a frontierei.


Distribuie articolul

You May Also Like