Trei drumuri județene vor fi modernizate cu bani europeni

Distribuie articolul

Bani europeni pentru modernizarea drumurilor județene. Preşedintele Consiliului Județean Galaţi, Costel Fotea, a anunțat că Ministerul Dezvoltării a semnat trei proiecte propuse de autoritățile gălățene.

Ca urmare, trei sectoare ale drumurilor judeţene 242, 251 şi 252 vor fi reabilitate şi modernizate cu suma de 42 de milioane de euro. Este vorba despre sectorul Folteşti, Vârlezi până la DN24D, despre porțiunea care face legătura între Smârdan și Slobozia Conachi și despre traseul Barcea-Buciumeni. „Marţi, ministrul Dezvoltării a semnat trei proiecte ale CJ depuse încă de anul trecut pe Programul Operaţional Regional pe Axa 6 în valoare de 42 de milioane de euro. Este vorba de DJ 242 care face legătura între Folteşti, Măstacani, Fârţăneşti, Târgu Bujor, Vârlezi până la DN24D, de DJ 251 care face legătura între Smârdan, Schela, Slobozia Conachi. De la Slobozia Conachi până la Cudalbi a fost reabilitat drumul pe exerciţiul financiar anterior cu finanţare europeană şi de la Cudalbi până la Tecuci va fi continuat şi tot drumul va fi reabilitat şi modernizat astfel încât DJ 251 va fi o alternativă a Drumului Naţional 25 spre Tecuci. Un alt drum DJ 252 care face legătura între Barcea, Movileni, Cosmeşti, Nicoreşti, Buciumeni şi acela a fost aprobat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Județean Galaţi.

Banii pentru cele trei lucrări de infrastructură vor veni prin Programul Operaţional Regional. În total sunt 85 de km de drum judeţean care vor intra în reabilitare şi modernizare. DJ 242 va fi modernizat pe un segment de peste 30 de kilometri, DJ 251 pe circa 28 de kilometri, iar DJ 252 pe un sector de peste 21 de kilometri.Cele trei proiecte vor intra în procedura de achiziţie publică în regim de urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like