Avem structura anului școlar 2023 – 2024.

Distribuie articolul

Ministerul Educației a anunțat data oficială când încep cursurile în anul școlar 2023 – 2024.

Astfel, noul an școlar va debuta pe data de 11 septembrie, într-o zi de luni și va avea o durată de 36 de săptămâni de cursuri şi cinci vacanțe.

Primul modul de cursuri, de luni, 11 septembrie până vineri, 27 octombrie.
Va urma o vacanță, de sâmbătă, 28 octombrie, până duminică, 5 noiembrie.

Cursurile se vor relua luni, 6 noiembrie și vor dura până vineri, 22 decembrie, când elevii vor intra în vacanța de iarnă.
Aceasta va fi mai scurtă ca de obicei, elevii revenind în băncile școlilor luni, 8 ianuarie 2024.

 După numai o lună, mai precis de vineri, 9 februarie, va fi iar vacanță de o săptămână. Unii vor intra pe 9 februarie, alți elevi, pe 16 februarie sau vineri, 23 februarie, după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ.

Cursurilele se vor relua de luni, 19 februarie, respectiv luni, 26 februarie sau luni, 4 martie, la decizia inspectoratelor școlare județene după caz, până vineri, 12 aprilie 2024.
Vacanța de primăvară ce va avea integrată și perioada Sărbătorilor Pascale– de sâmbătă, 13 aprilie 2024 până duminică, 21 aprilie.

Ultima parte a anului școlar va începe de luni, 22 aprilie și va dura până vineri, 21 iunie.
Vacanța de vară este programată de sâmbătă, 22 iunie, până duminică, 8 septembrie.

Conform Ministerului Educației există câteva excepții:

a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvența redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;

b) pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la dată de 14 iunie 2024;

c) pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la lit. a), și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la dată de 28 iunie 2024;

d) pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.


Distribuie articolul

You May Also Like