Avem primul exit-poll: știm cine a pierdut la scrutinul de pe 26 mai

Distribuie articolul

Circula multe informații în spațiul public legate de alegerile și referendumul de duminică, 26 mai. Legea nu permite să vă spunem ce calcule își fac partidele și ce calcule fac domnii cu sondaje.

Totuși, exit poll-ul online este bun simț și realitate: referendumul pe justiție a depășit pragul minim pentru a fi validat.

Așadar, avem o certitudine. Una mare. Încă de la ora 16.00, referendumul a depășit pragul de 30% și dacă nu se întâmplă vreo „neîntâmplată” (să fie invalidate sute de mii de buletine de vot), scrutinul va fi validat. Că unii sau alții vor avea doi europarlamentari în plus sau în minus nu mai este atât de important.

Contează că politicienii penali au pierdut alegerile de pe 26 mai. În orice partid s-ar afla politicienii care au furat, jefuit, mințit, ei au primit ditamai palma de la alegători.

Românii din țară și din străinătate au ieșit la votare, au stat la cozi uriașe, unii nici nu vor avea timp să voteze (despre acest lucru vom vorbi mult timp de acum încolo) și au spus foarte clar: nu vor să mai fie conduși de corupți, borfași, ticăloși, pe scurt, penali.


Distribuie articolul

You May Also Like