Autoritățile gălățene, depășite până și de primarii de comună

Distribuie articolul

În timp ce le place să se considere mai presus decât Brașovul, Timișoara sau Aradul, autoritățile locale gălățene sunt depășite în realizări până și de comune cu 800 de locuitori. Variante de divertisment ce par pentru noi excepționale, cum ar fi un aquaparc sau un parc aventura, sunt în curs de realizare în 16 comune și orășele din țară, pe banii guvernului.

Comuna Moneasa din Arad avea, la recensământul din 2011, doar 864 de locuitori. Este o comună ce nu spune nimic gălățeanului de rând dar care se va bucura în scurt timp de un parc aventura, fiind inclusă, prin efortul autorității locale, în masterplanul investițiilor în turism aprobat de guvern. În aceeași situație mai sunt Slănic Moldova (Bacău), Tg. Ocna (Bacău), Sânmartin (Bihor), Sângeorz-Băi (Bistrița – Năsăud), Borsec (Harghita).

În vreme ce noi ne chinuim cu tot felul de investitori dubioși, în țară se fac cinci aqua-parcuri, pe fonduri guvernamentale, în Slănic Moldova (Bacău), Tg. Ocna (Bacău), Chinteni (Cluj), Sovata (Mureș), Bazna (Sibiu), Gura Humorului (Suceava), Buziaș (Timiș). Unul dintre beneficiari, Chinteni, este o comună cu doar 3.000 de suflete, dar cu o primărie ce a înțeles să depună proiecte pentru a fi prinsă în lista investițiilor din masterplanul pentru turism.

Se mai construiesc de la zero și patru parcuri balneare, în stațiunea Sărata Monteoru, comuna Merei (Buzău), orașul Amara (Ialomița), Călimănești (Vâlcea).

Culmea este că nici măcar culoarea politică nu a contat decisiv (Slănic Moldova, de exemplu, are primar liberal și 9 din cei 15 consilieri PNL, în vreme ce în Amara primarul este social democrat și 7 din cei 15 consilieri locali sunt PSD). Toate au în comun un singur punct: autoritățile locale au depus proiecte. 155 în total, niciunul care să vizeze Galațiul.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns