Audieri pentru Guvernul de sacrificiu. Miniștrii cabinetului Orban II sunt audiați în Parlament

Distribuie articolul

Astăzi (luni, 17 februarie) încep audierile miniștrilor din Guvernul Orban II.

Procedura care se desfășoară la comisiile parlamentare va ține trei zile. Potrivit calendarului stabilit de Guvern, votul în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va fi dat pe 24 februarie, la ora 16:00.

Lista miniștrilor propuși de premierul Ludovic Orban pentru al doilea Executiv nu s-a schimbat în raport cu Guvernul demis de opoziție prin moțiune de cenzură. Demersul PSD, UDMR, ALDE și Pro România a pornit după ce cabinetul liberal și-a asumat răspunderea asupra legii care permite alegerea primarilor în două tururi. Astfel s-a deschis drumul către alegeri anticipate.

Conform legii, este nevoie ca Parlamentul să respingă două propuneri de premier venite de la președintele Klaus Iohannis într-un interval de 60 de zile. Liberalii au anunțat deja că nu-și vor vota propriul cabinet și, probabil, la fel vor proceda și formațiunile politice care au dărâmat Guvernul.

Dacă propunerea președintelui va fi respinsă de două ori, Parlamentul este dizolvat, iar alegerile anticipate trebuie organizate în cel mult 3 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like