Atenționare de tipul cod galben pentru zona Galați-Brăila. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

Distribuie articolul

Soare cu dinți. Și cu vânt puternic. Asta spun meteorologii că se va întâmpla la Galați și Brăila în următoarele zile. Totuși, temperaturile se vor situa peste mediile normale ale perioadei.

Culmea, săptămâna viitoare se va încălzi și mai tare, precizează specialiștii. Meteorologii au emis o avertizare de vânt puternic care intră în vigoare miercuri.

„Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 16:00 – 23 ianuarie, ora 20:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. În Carpații Meridionali și local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h. În Moldova, vântul se va intensifica treptat, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), 70…80 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala și în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei și în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Vântul puternic nu risipește aerul de primăvară timpurie.

Până la sfârșitul săptămânii, la Galați și la Brăila maximele diurne vor fi în jur de 5-6 grade Celsius. Apoi, săptămâna viitoare, temperaturile vor crește și vor ajunge până la 13 grade Celsius.


Distribuie articolul

You May Also Like