ATENȚIE! Un nou tip de fraudă „circulă” pe internet: Loverboyii au scăpat online

Distribuie articolul

Poliția Română ne atrage atenția asupra unui nou tip de fraudă, care devine tot mai răspândit la noi, ca și în toată Europa.

Se pare că imaginația escrocilor pe internet nu cunoaște limite. Astfel, conform analizelor polițiștilor de specialitate, autorii noii scheme de fraudă câștigă încrederea victimelor prin intermediul relațiilor romantice online, pentru a obține beneficii financiare sau informații confidențiale, precum date cu caracter personal sau date bancare. Cum operează escrocii?

În contextul conflictelor armate actuale, victimele sunt abordate de către autori care pretind a fi medici în zone de război.

Odată înfiripată relația pe internet, escrocii le spun fetelor că trebuie să părăsească urgent zona de război din motive medicale și n-au banii necesari sau că au nevoie de diverse sume pentru organizații umanitare care bineînțeles că nu există.

Cele mai naive dintre victime ajung să le trimită infractorilor sume importante de bani sau să le transmită modul de acces la conturi recomandă verificarea identității persoanelor cu care intrăm în contact online, nedivulgarea datelor cu caracter personal și abordarea cu scepticism a solicitărilor urgente de bani, a scuzelor continue pentru a nu se întâlni față în față și a discrepanțelor în informațiile furnizate.

La utilizarea platformelor online de socializare, cu precădere a celor de tip relații, cunoștințe, matrimoniale, trebuie procedat cu prudență – mai avertizează polițiștii.

Dezvăluirea informațiilor personale prea devreme într-o relație este tot ce își doresc escrocii, deloc puțini, de pe internet.


Distribuie articolul

You May Also Like