ATENȚIE! Înghețată de la care poți face cancer, pe piața românească

Distribuie articolul

Mai multe loturi de înghețată au fost restrânse de pe piața din România din cauza unei substanțe potențial cancerigene

În plină caniculă, inspectorii sanitar-veterinari ne avertizează: mai multe loturi de înghețată Mars, Bounty, Twix și Snickers  au fost retrase de pe piața din România.

Produsele vizate nu mai sunt comercializate din cauza prezenței oxidului de etilenă, potențial cancerigen,după cum a anunțat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Este vorba de peste 100.000 de bucăți de înghețată care au fost scoase de la vânzare.

Multe dintre aceste loturi expiră în 2023.

Compania Mars retrage de la comercializare îngheţatele Bounty (îngheţată 6 batoane), Twix (îngheţată 6 batoane) Snickers (îngheţată 6 batoane) Snickers (îngheţată baton 48 grame), Snickers Xtra (îngheţată baton 66 grame), Bounty (îngheţată baton 39,1 grame) şi Twix (îngheţată baton 40 grame), potrivit ANSVSA, care publică anunţul companiei producătoare.

Mars retrage mai multe tipuri de îngheţată de pe piață, din cauza pesticidului cancerigen, după o alertă emisă de Comisia Europeană

Potrivit anunţului publicat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), consumarea produselor nu este nocivă, iar retragerea de la comercializare are loc în urma prezenţei oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de lege într-un ingredient produs de unul din furnizorii Mars.

Compania Mars România recomandă clienţilor care au achiziţionat produse rechemate şi care doresc rambursarea costului să trimită poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele, prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa poştală, la contactmars@mhmr.ro.

Pentru validarea cererii, este necesar ca în poze să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs, informaţii aflate pe spatele ambalajului. În urma cererilor trimise, producătorul va rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziţionate, se precizează în comunicatul Mars România publicat de ANSVSA.


Distribuie articolul

You May Also Like