Arși la buzunare de ”fumatul interzis”

Distribuie articolul

În primele nouă luni ale acestui an la nivelul municipiului Galați, polițiștii locali au aplicat, în baza legii 349/2002 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, un număr de 366 de sancțiuni contravenționale, în sumă de 51.300 lei.

”Ca și în 2016, cele mai multe dintre sancțiunile contravenționale au fost date unor persoane care fumau în locații, precum: spații de joacă pentru copii, unități de învățământ, stații de autobuz, piețe agroalimentare. Reamintim că, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii anti-fumat se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei. Persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancțiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității la a doua abatere, iar săvârșirea unei noi contravenții se sancționează cu amendă contravențională de 15.000 lei, plus sancțiunea complementară de închidere a unității”, precizează Poliția Locală Galați, într-un comunicat de presă, dat publicității astăzi.

La nivelul municipiului Galați de la intrarea în vigoare a legii 349 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, polițiștii locali au aplicat un număr de peste 500 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 60.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like