Are balta pește: câteva tone de crap sunt aduse la Zătun

Distribuie articolul

Balta Zătun se umple cu pește. Aproximativ 3 tone de crap românesc sunt aruncate în lac, în cadrul unei acțiuni de repopulare.

Operațiunea se desfășoară luni, 7 octombrie, iar peștele este adus de la un institut de cercetare. Exemplarele transportate la Balta Zătun au, fiecare, cel mult un kilogram și jumătate.

Peștele a fost cumpărat de Consiliul Județean Galați (administratorul complexului de agrement Zătun) la prețul de 12 lei/kg. În total, a fost achitată suma de 40.000 de lei pentru 3 tone de crap românesc, peștele fiind adus de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați. Balta Zătun are 27 de hectare luciu de apă.

Lacul este întreținut cu ajutorul unei bărci dotate cu echipamente moderne. Ambarcațiunea a costat aproape 100.000 de euro și, printre altele, are utilaje care curăța fundul apei. Anul viitor, complexul de agrement Zătun se va dubla ca suprafață. Pe malul lacului vor fi construite noi foișoare, căsuțe, grătare și locuri de joacă. Investiția va fi realizată cu fonduri europene.


Distribuie articolul

You May Also Like