17 școli și grădinițe din Galați au fost închise din cauza zăpezii și a viscolului

Distribuie articolul

Zăpada și viscolul au închis mai multe unități școlare din Galați. De fapt, unitățile au fost închise de primarii din comunele în care pe parcursul nopții a nins și a bătut vântul cu putere. În total, este vorba despre 17 școli și grădinițe din localități situate în nordul județului Galați.

Autoritățile locale au decis să suspende cursurile în unitățile la care microbuzul școlar nu a putut ajunge din cauza sulurilor de zăpadă formate pe drumurile comunale. Cursurile sunt suspendate începând de marți dimineață.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, vă aducem la cunoștință că astăzi, 27 februarie, au fost suspendate cursurile în 17 unități școlare din județul Galați. Cauza principală a imposibilității funcționrii unităților de învățământ respective este accesul dificil pe unele drumuri al microbuzelor școlare”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Galați.

Pe lista cu școli și grădinițe închise sunt unități din comunele Bălășești, Bălăbănești, Băleni, Băneasa, Berești-Meria, Biciumeni, Corni, Cuca, Cuza Vodă, Drăgușeni, Nicorești, Poiana, Rădești, Slobozia Conachi, Smulți și Vârlezi. În funcție de evoluția vremii, perioada de suspendare a cursurilor ar putea fi prelungită și zilele următoare.


Distribuie articolul

You May Also Like