Altercație în Penitenciarul Galați. Un deținut a fost rănit

Distribuie articolul

O nouă încăierare a avut loc astăzi, în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Galați. Un deținut a fost rănit și transportat la spital. Este al doilea caz de agresiune între deținuți în mai puțin de o săptămână în Penitenciarul din Galați.

„Pe fondul unui conflict spontan, un deținut custodiat de Penitenciarul Galați a fost agresat de o altă persoană privată de libertate în camera de deținere în care aceștia erau cazați. Personalul operativ din cadrul penitenciarului a intervenit de îndată pentru aplanarea conflictului și separarea deținuților implicați în altercație.

Deținutul agresat a fost transportat la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, în vederea efectuării efectuării unor investigații medicale de specialitate. Deținutul agresor a fost, de asemenea, prezentat la cabinetul medical al unității, fără recomandare de consult suplimentar.

În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la sesizarea organelor judiciare și la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate.

La nivelul unității a fost declanșată procedura disciplinară față de persoanele private de libertate implicate. De asemenea, incidentul va face obiectul unei verificări interne”, informează reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like