UPDATE: Alertă maximă! Primul caz de coronavirus la Galați

Distribuie articolul

UPDATE: Bărbatul diagnosticat cu coronoviroză suferă de o boală incurabilă. Starea sa este stabilă în acest moment, însă se poate deteriora în orice moment. S-a decis transferarea sa la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Potrivit anchetei epidemiologice, numeroase persoane au intrat în contact cu bărbatul infectat cu coronavirus. Este vorba despre câteva zeci de pasageri din avionul cu care a venit din Italia, apoi de 17 persoane aflate în microbuzul cu care a făcut transferul de la Aeroportul Otopeni la Galați, rudele și cunoștințele cu care a intrat în contact. Toate aceste persoane vor fi identificate și plasate fie în izolare la domiciliu, fie în carantină pentru 14 zile, și monitorizare permanent.

———————-

A fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus la Galați.

Un bărbat întors din regiunea Lombardia din Italia a fost diagnosticat cu coronoviroză. Are 72 ani.

Bărbatul a fost transferat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

„Un nou caz de infectare cu Covid 19  a fost  confirmat în această seară. Este al 13- lea caz de infecție cu noul coronavirus la nivel național.

Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia in data de  29 februarie. In data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19.

În acest context,  in data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare”, informează Prefectura Galați.

Prefectul Gabriel Avrămescu a convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like