Alertă de mediu în județul Galați: munți de gunoaie depistați în comuna Grivița

Distribuie articolul

Pe linia activităților de monitorizare și protejare a mediului, zilele acestea, o echipă a Gărzii de Mediu Galați a ajuns în comuna Grivița, județul Galați. În urma unei sesizări, am desfășurat un control detaliat și am constatat nereguli în gestionarea deșeurilor, o problemă cu impact direct asupra sănătății noastre și a mediului înconjurător. Concret, comisarii de mediu au găsit munți de gunoaie, într-un spațiu neamenajat, aparținând unor persoane juridice, și care puneau în pericol mediul înconjurător.

Conform OUG 92/2021, comisarii de mediu au aplicat o sancțiune de 50.000 de lei, pentru persoanele juridice, pentru a asigura conformitatea cu normele de protecție a mediului. De asemenea, s-a dispus ca persoanele în cauză să intre cât mai urgent în acord cu normele de protecția a mediului.

„Această acțiune reflectă angajamentul nostru ferm de a proteja mediul și de a menține comunitățile noastre sănătoase și sigure. Să ne unim eforturile pentru un viitor mai curat și mai sustenabil pentru toți ”, au ținut să sublinieze reprezentanții instituției de control, la finalul acțiunii desfășurate (?!)


Distribuie articolul

You May Also Like