Alertă alimentară. Aliment retras de Profi de la comercializare!

Distribuie articolul

Profi retrage de urgenţă un produs alimentar. Avertisment pentru clienţi: trebuie arunca sau returnat! Cum îţi recuperezi banii

După ce o clientă a făcut o sesizare, Profi retrage de urgenţă un produs alimentar. Vorbim despre avertisment pentru clienţi, în urma analizelor de laborator efectuate. Acest produs trebuie aruncat de urgență însă trebuie mers înapoi la magazin pentru recuperarea banilor.

Profi a reacționat și a retras de la vânzare un produs, „ca urmare a unor factori de risc” crema de brânză Latte Carso Mascarpone 250 g, lot 0523 TDV 22/05/2023.

S-au efectuat verificări și s-a constat o problemă la lotul menționat mai sus, astfel că Profi îndeamnă clienții care au achiziționat acest produs să nu îl consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze.

Cum îți poți recupera banii?

Clienții Profi vor primi contravaloarea produsului dar numai dacă se prezintă la magazinul de unde l-au cumpărat cu bonul fiscal, informează compania.

„Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului: LATTE CARSO MASCARPONE 250 G lot: 0523 TDV 22/05/2023 ca urmare a unor factori de risc.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, achiziționate în perioada 31 martie – 2 aprilie, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, urmând să primească în schimb contravaloare lor”, anunță retailerul Profi.

Profi, cel mai răspândit magazin

cu peste 1.600 de magazine integrate și Partener active în mai mult de 750 de localități din România, având cea mai mare extindere geografică. În plus, potrivit informațiilor comunicate de retailer, pentru Profi lucrează nu mai puțin de 28.000 de oameni.

Retragerea și rechemarea produselor din magazine sunt măsuri voluntare dispuse de producători sau distribuitori pentru asigurarea siguranței produselor destinate consumatorilor.

Cine mai poate dispune retragerile de produse

În plus, retragerile de produse din magazine pot fi luate și la inițiativa ANPC.

Nu în ultimul rând, în oricare din aceste cazuri, este important de știut că nu trebuie să fie generate costuri adiționale pentru consumatorii afectați.


Distribuie articolul

You May Also Like