Află AICI ce se mai întâmplă cu centura orașului Galați

Distribuie articolul

Se lucrează la centura orașului Galați. Utilajele constructorului care a câștigat licitația organizată de autoritățile județene intervin pe strada Macului și în vecinătatea Talciocului. Lucrările vor mai ține aproape doi ani.

În prezent, constructorul acționează pe strada Macului, pe porțiunea cunoscută de gălățeni drept centura Brateșului. Acolo șoseaua este lărgită pentru a avea patru benzi de circulație. De asemenea, utilajele sapă groapa în care va fi așezat unul dintre picioarele podului de la Talcioc.

Lucrările la centura orașului Galați au început în luna aprilie. Este cea mai mare lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani, din Galați. Lucrarea este proiectată și comandată de Consiliul Județean care a reușit să atragă o finanțare europeană în valoare de 30 de milioane de euro.

Proiectul prevede modernizarea tronsonului dintre strada Prelungirea Brăilei şi viaductul de la combinat, lărgirea părţii carosabile la patru benzi pe segmentul dintre viaduct şi bulevardul George Coşbuc şi modernizarea tronsonului dintre strada Traian/DN26 şi strada Calea Prutului/DN2B. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 11 kilometri, iar pentru realizarea obiectivului vor fi făcute exproprieri și vor fi demolate 57 de case și sedii de societăți comerciale.

La începutul anului 2022 drumul de centură al Galațiului va avea patru benzi de circulație, un pod înălțat, trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni și iluminat public modern. Podul hobanat este un obiectiv unic în această parte a țării și va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari, fără rampele de acces, o lăţime de 19 metri, patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare.


Distribuie articolul

You May Also Like