Afacerea unei spălătorii „i s-a închis robinetul”(temporar)

Distribuie articolul

Se pare că, în ultima vreme, tot mai multe afaceri locale nu se mai preocupă să fie în ton cu legislația în vigoare, dar asta poate duce, uneori, la finaluri nefericite, în care mediul sau sănătatea umană pot fi afectate grav. Și avem multe exemple, în varii domenii de activitate. Din lipsa autorizărilor, a avizelor sau certificărilor necesare și doar pentru un câștig rapid.

Astfel, zilele acestea, o spălătorie de textile din Galați a primit o amendă uriașă de la Garda de Mediu și a fost obligată să își suspende activitatea temporar fiindcă funcționa cu o autorizație de mediu neconformă.

În urma inspecției recente la o unitate economică din zona noastră, am identificat câteva aspecte importante ce necesită atenția noastră. Această unitate, activă în spălarea și curățarea articolelor textile și a produselor din blană, joacă un rol semnificativ în comunitatea noastră. Pe durata inspecției, s-au luat măsuri pentru a asigura conformitatea cu normele de protecție a mediului. Cu toate acestea, am constatat încălcări care au condus la o amendă contravențională în valoare de 60000 lei” au transmis într-un comunicat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Pentru a remedia situația, unitatea a fost obligată să obțină o nouă autorizație de mediu și să suspende temporar activitatea până la obținerea acesteia.

Este important să fim conștienți de impactul nostru asupra mediului și să ne implicăm activ în protejarea acestuia. Vă încurajăm să fim solidari și să sprijinim autoritățile în asigurarea respectării normelor de mediu, pentru binele nostru și al viitorului nostru., au mai precizat cei de la Garda de Mediu Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like