UDJG devine membru cu drept de vot în Crossref

Distribuie articolul

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați primește, datorită parteneriatului său cu Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, un rol de membru cu drept de vot în cadrul prestigioasei organizații Crossref, consolidându-și astfel poziția în peisajul academic internațional și amplificându-și vizibilitatea pe „harta” editurilor de publicații științifice Crossref.

Crossref este o organizație nonprofit cu infrastructură digitală deschisă, dedicată sprijinirii și promovării comunității internaționale de cercetare academică. Recent, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, partenerul Crossref din România, a fost desemnată cu statutul de „Sponsoring Organization” de către această organizație de referință în domeniul cercetării academice. Acest statut conferă membrilor care colaborează cu BCU Cluj-Napoca pentru alocarea identificatorilor DOI (Digital Object Identifier) dreptul de vot în cadrul Crossref, consolidându-le astfel poziția pe harta internațională a editurilor de publicații științifice.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a intrat în parteneriat cu BCU Cluj-Napoca începând cu anul 2019, marcând astfel o etapă semnificativă în promovarea cercetării academice și a publicațiilor științifice. Alocarea identificatorilor DOI către lucrările cercetătorilor universității gălățene crește vizibilitatea și accesibilitatea acesteia la nivel internațional, contribuind la consolidarea reputației instituției pe plan global.


Distribuie articolul

You May Also Like