Activitatea în Șantierul Naval din Galați ”duduie”

Distribuie articolul

Damen Galati va proiecta si va construi 4 noi fregate pentru Olanda si Belgia. Contractul a fost semnat saptamana trecuta de catre Damen impreuna cu Thales Olanda si Ministerul Apararii Olandez.

„Acesta este un proiect minunat și un nou capitol special pentru divizia noastră navală Damen”, a declarat directorul general al grupului Damen Shipyards, Arnout Damen. „Suntem mândri să construim aceste fregate frumoase și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu mulți parteneri și furnizori, în mare parte olandezi, la acest proiect. Cu aceste proiecte de lansare ale clienților, păstrăm cunoștințele vitale în propria țară și astfel și locul nostru între principalii constructori de nave complexe din lume. Mai important, echipajele marinelor olandeze și belgiene primesc fregate de ultimă generație pentru a-și îndeplini sarcinile vitale”.

Fregatele vor avea o lungime de 145 de metri, cu o lățime maximă de 18 metri și un pescaj de 5,5 metri la un deplasament de 6.400 de tone. La bord, va exista loc pentru un echipaj de 117 oameni și capacitate pentru personal suplimentar care să navigheze cu ei. Printre altele, fregatele ASW vor fi echipate cu o suită de război subacvatic (Under Water Warfare Suite – UWWS), un sistem de război de suprafață (Above Water Warfare System – AWWS) și momeli subacvatice. Navele vor fi înarmate cu un tun de 76 mm, torpile MK54, rachete Rolling Airframe Missile (RAM) și Naval Strike Missile (NSM).

Fregata poate găzdui și alte arme, cum ar fi rachete mai puternice și arme laser de înaltă putere. Există, de asemenea, ambarcațiuni și avioane fără pilot la bord pentru utilizare pe/sub apă, precum și aerian.

Fregatele ASW sunt înlocuitoarele actualelor fregate multifuncționale clasa Karel Doorman. Ele pot fi utilizate pentru mai multe sarcini, însă accentul va fi pus pe războiul anti-submarin. Navele vor avea propulsie hibridă diesel-electrică și vor fi proiectate să navigheze cât mai silențios, pentru a evita pe cât mai mult posibil detectarea lor de către submarine. La bord va fi o suită cuprinzătoare de senzori pentru

a detecta submarinele.


Distribuie articolul

You May Also Like