7,1 milioane lei decont al MADR prin ANIF Galați pentru fermierii locali

Distribuie articolul

 

 

Energia electrică folosită anul trecut, în sistemul de irigații va fi decontată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin intermediul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Pentru perioada imediat următoare, 31 de fermieri din județul nostru ar urma să primească suma totală de 7,1 milioane de lei, conform declarației directorului general al ANIF Galați, Sorin Adrian Pîrvu.

 49,99% este cota stabilită pentru acest an pentru decontarea consumului de energie electrică aferentă consumului cu stațiile de punere sub presiune (SPP) și echipamentele de irigații , la fel ca și anul trecut.

”Județul Galați se află în primele la nivel național în ceea ce privește cuantumul sumelor ce vor fi repartizate, semn că fermierii gălățeni au întreținut și au modernizat SPP-urile primite cu titlu gratuit de la statul român”, a mai spus directorul ANIF Galați, Sorin Adrian Pîrvu.

Din cauza condițiilor meteo din ultimii ani, cu perioade îndelungate de secetă pedologică, irigarea culturilor devine aproape obligatorie în județul Galați, ANIF având în acest sens mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă.

Până la finalul acestei luni Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul ANIF, va deconta suma de 7.099.232,97 lei către 31 de agricultori din județul nostru. Această sumă reprezintă 49,99% din valoarea consumului de energie electrică pentru irigații, realizat în anul 2023, de către agricultori cu stațiile de punere sub presiune și echipamentele de irigații.

Sorin Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați: Fermierii gălățeni își irigă culturile și fac agricultură de performanță, motiv pentru care și instituția pe care o coordonez se preocupă să modernizeze infrastructura principală de irigații pentru a le asigura agricultorilor necesarul de apă.

Galațiul se află în primele trei județe din țară către care merg cele mai mari fonduri pentru decontarea energiei electrice, un semn că la noi în județ chiar există activitate și fermieri interesați să își irige culturile.

 


Distribuie articolul

You May Also Like