Aproape 60 de nave maritime cu mărfuri, sub pavilioane din 19 țări ale lumii, în rada portului Galați

Distribuie articolul

Până săptămâna trecută, în rada portului Galați erau intrate, de la începutul anului, nu mai puțin de 56 de nave maritime. Majoritatea acestora sunt operate de armatori sau prin agenți maritimi înregistrați în Galați și Constanța.

Potrivit unei informări a Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați, Serviciul Exploatare Flotă și Coordonare Portuară, Doar o singură navă, AG 1, aparținând de IDU SHIPPING & SERVICES CONSTANȚA navigă sub pavilion românesc. Restul navelor care au intrat în portul gălățean sunt sub pavilion străin.

„În portul Galați au intrat (în perioada amintită-n.r) 56 de nave maritime, dintre care doar una, „Poseidon Gaz”, sub pavilionul Liberiei și operată de un agent maritim cu sediul în Galați, nu a acostat încă la una dintre danele portuare, pentru operare marfă, fiind încă ancorată în rada portului. Această navă a primit avizul de intrare în portul Galați pe 15 februarie”, au declarat reprezentanți ai CNAPDM.

De altfel, din totalul navelor intrate în portul Galați până acum, doar șase nave maritime se mai află încă în port, în diferite stadii de operare. Pe lângă nava amintită mai sus, o altă navă sub pavilion liberian – „Pallada Gaz” – este ancorată în rada portului, după ce a ieșit din dana de operare marfă.

Celelalte patru nave, trei cu agent maritim gălățean și una cu agent din Constanța, sunt acostate la danele de operare: PRINCESS SARA- pavilion Tanzania, YAREN S- pavilion Turcia, SCOT BREMEN- pavilion Malta și UNIWIND- pavilion St.Kitts&Nevis.


Distribuie articolul

You May Also Like