10 Mai – Ziua Păsărilor și Arborilor

Distribuie articolul

După ce pe 8 mai a fost sărbătorită Ziua mondială a păsărilor migratoare, pe 10 mai, în fiecare an, se sărbătoreşte Ziua Păsărilor şi a Arborilor.

Aceasta zi a luat naştere la iniţiativa iubitorilor naturii, în vederea conştientizării legăturilor strânse dintre păsări şi arbori şi, implicit, a legăturii între conservarea habitatelor şi protecţia păsărilor. Cu această ocazie, dorim să atragem atenţia asupra faptului că păsările şi habitatele lor sunt în pericol, iar dacă noi, oamenii, cei care suntem responsabili de protejarea lor, nu facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le salva, riscăm pierderi iremediabile.

Anul acesta, Agenția pentru Protecția Mediului Galați ne face atenți asupra păsărilor din grădini, parcuri și livezi și celebrează această zi postând un filmuleț video pe pagina de facebook a instituției, care poate fi accesată de oricine dorește: https://www.facebook.com/APMGalati/videos/3134131636663796

Orice activitate întreprinsă pentru a marca această zi (montarea unor adăposturi/cuiburi pentru păsări, plantări de arbori etc.) are rolul de a aduce omul cât mai aproape de natură.
Printre păsările evidențiate în zona noastră găsim: gaițele, grangurul, rândunica, vrabia, cioara (de semănătură și cioara grivă), cucuveaua, porumbelul, guguștiucul, turturica, mierla, pupăza, cucul, cinteza, codobatura (albă și galbenă), sticletele sau ciocănitoarea pestriță mare


Distribuie articolul

You May Also Like